The Night Before

12.09.2013 20:50

Znáte ten pocit, když se na něco moc těšíte? Jste tak nadšení, že kvůli tomu na druhý den nemůžete ani dospat? Právě o tomhle bude tento článek. Protože už zítra to vypukne…

Chatová sezení nemají v družině tradici nijak dlouhou, ale myslím, že se velice rychle tradicí stanou. Vloni jsme začali u Jonáše v Pivonicích, letos v červenci jsme tam byli opět. Než se člověk naděje, je tu třetí chata.

Jaká bude? Místo jiné, hostitel jiný. Když má člověk vyrazit na neznámé místo, pracuje mu fantazie na plné obrátky. Snaží si představit, jak bude vypadat. Velká? Malá? V lese? Na kopci? Pod kopcem? Vedle rybníka? Dostojí Volfířov svému jménu? Potkáme nějaké vlky? Pokoušou Ristridina?

A pak přijdou na řadu věci praktičtějšího rázu.

Sestava? Překvapí nás Jirka Katkou? Maja Líbou? Nebo Jonáš, o kterém se tvrdí, že střídá holky jako Jirka postavy? (I když z Jonášovy reakce soudím, že Jirka málo střídá postavy…)

Jaký bude spánek? Říká se, že jeden z nás bude nocovat venku. Kdo to bude? Ten, kdo si vytáhne nejkratší sirku? Už jen to pomyšlení mrazí…

A jídlo? Štěkáčky? Minulost. Kuřecí steaky? Budoucnost. Pokud se je ovšem Mýtosovi podaří naložit. Raději nebudu hledat, jak je na tom s dovedností vaření. Věděl bych, že budeme o chlebu a o soli.

V sobotu na oběd to ale bude jiná. Tedy přežijeme-li do té doby. Pak totiž zavelíme: „Hrr na ně! Hrr na Telč…!“

A program? Otázky „Kdo se stane nejlepším střelcem v pistolnickém turnaji?“ a „Který cech Cadwallonu ovládne město?“ jsou podružné v porovnání s otázkami, které před nás postaví slavné Dungeons and Dragons.

Bude Jirka opět hraničář? Sekuriťák? Dočkáme se zrodu nové družiny? Doslechl jsem se, že v Brindolu dobrodruhy shání a na člověka v nouzi Mýtos slyší. Ale tentokrát to bude mnohem větší výzva. Ne jeden, ale rovnou SEDM obyvatel budou muset družiníci zachránit. Zvládnou to? Nebo se to ukáže jako úkol nad jejich síly? Není to tak těžké, vždyť jsou přece…

Ale ne. Musím se krotit. To bych už prozradil příliš.

Těším se. Jako malej kluk. Vždyť už za pár desítek hodin zazní ono pověstné:

„Vítejte v dračím doupěti…“