Chata třetí

16.08.2014 10:45

Chata ve Velké Lhotě

Naše domlouvání tradičně troskotá. Ne však, když se jedná o akci na nějaké chatě. Tu je potřeba dobře naplánovat, a i ten nejnevyzpytatelnější člověk chápe, že tohle se musí delikátně připravit. Navíc ve Velké Lhotě jsme se měli sejít poprvé...

...ale úplně se to bez komplikací neobešlo. Já si to přidrandil autobusem do Mezu, kde mě do auta přibral Marek, společně jsme naložili PJ, a v kompletní skupině pro páteční zahájení jsme vyrazili směr Dačice. Duo J&J mělo ještě nějaké vyřizování, přidat se k nám tedy tohoto večera nemohli.

Chata to byla útulná a hned, jak jsme ji očouhli, jsme byli rádi, že Marek s pečlivostí chirurga, vypreparoval ze všech chat na světě právě tuto. Vyložili jsme se v místnosti s kamny a těšili se, co na nás organizátor všechno chystá. A připravil se opravdu mistrovsky. Chopil se naloženého masa a vykouzlil luxusní kuřecí steaky. Ale ani zítřejší hosté neměli přijít zkrátka...

Pojedli jsme a PJ nás zasvěcoval do novinek světa RPG. A pak přišla na řadu četba břitké povídky Deník psaný ostřím nože. Neotřelá, syrová, perfektní. Takhle atmosferický večer, aby hrdina pohledal. K tomu krb, ticho, kterého ve městech není, a hvězdy nad námi.

Před spaním jsme ještě naťukli to, proč jsme přijeli - Dungeons and Dragons. Pak jsme dali PJ dobrou noc, že si s Markem ještě užijeme krásné noci.

Vypili jsme 12 piv a vykouřili krabičku cigaret. Já nekouřil ani nepil. Probrali jsme toho hodně, a jak jsem se bál, že Marek už míří jiným směrem, měl jsem před sebou zase kamaráda, se kterým jsme si v němčině opláceli rány do ramen. Kdyby víkend skončil v pět hodin v noci z pátka na sobotu, byl bych šťasten. Ale dva dny nás ještě čekaly :)

Sobota


Ráno bylo sice krušnější, i tak jsme stihli vstát, než naši opozdilci dojeli. Příchod to byl mocný, jedny dveře nezůstaly celé. Kolem jedenácté jsme už ale byli komplet a vrhli se plně na tvorbu postav. A tak vznikl Dangrud, Sirius, Kavka a čtvrtý nonameák (promiň, Jirko, nevzpomenu si), aby mohli vyrazit do boje proti zlu... i když v tomto složení spíš proti svým nepřátelům.

Sjeli jsme si koupit něco na chrup a přes den pokračovali v D&D. Naše družina nebyla tak slepě hodná, jak jsme zvyklí, ale pěkně prohnaná parta žoldáků, kterým jde o peníze až na prvním místě. Jistě, barbaři jako slovutný Mýtos, se v dnešním zkaženém světě špatně hledají.

Herní den jsme zakončili hraním Království.

Neděle

Ačkoliv jsme odjížděli kolem čtvrté hodiny, neděle utekla velmi rychle. Den na chatě bez D&D by ale nebyl dnem, a i tentokrát jsme několik nepřátel pokořili. Uklidili jsme chatu, přičemž hostitel opět šel všem příkladem. Na závěr jsme si dali několik her Bang! ve verzi se Zlatou horečkou, rozdělili se do aut (rozuměj, nasockoval jsem se do druhého auta) a vyrazili někdo přímější, někdo okružnější cestou domů.

Budeš nám chybět, Velká Lhoto!