Setkání 23. 2. 2013

25.07.2013 22:00

Co bude s Ochránci dále?

V sobotu jsme se sešli u PJ. Bylo to setkání opravdu pro nás typické, neb v sobotu ráno se ještě ladily detaily. Jirku skolil zákeřný vir, a tak mi ještě ráno dával vědět, bych z Brna nestrhal oře. Klukům jsme se nemohli dovolat, takže jsme se domluvili, že je budeme střídavě volat a já zatím zůstanu připraven v teple domova.

 

Po obědě jsme sešli a po zasvěcení do tajů Magicu jsme řešili další osud Ochránců světla. Osudy OS jsme opustili, když Mýtos proskočil portálem spolu s Djergaanem a Ristridin s Xi Xaem zůstali na opačné straně. Jirka ani Jonáš touhu pokračovat v příběhu neměli, já se za příběh bil zuby nehty, a tak se čekalo, jak se vyjádří Mýtos a posléze PJ rozhodne.

 

Debata to byla dlouhá a plodná, nakonec jsme se domluvili na následujícím: Ristridin nalezne v Djergaanově doupěti nejen kroniku družiníků, ale také cestu do Axary. Příští dobrodružství tedy proběhne v hlavním měste Dessi, zcela jistě bez Mýtose.

 

…Pokud malé pokusy Djergaanovy vychýlily rovnováhu v magickém státě Dessi, co teprve udělaly ty velké… (PJ)

 

Co se bude dít dále? Je pravděpodobné, že po dobrodružství v Dessi bude život Ristridina a případných jeho druhů odložen, abychom se k němu vrátili o několik let později, v době, která se blíží dobyvačným choutkám barbarských národů. Jestli se sejde Ristridin a Mýtos a jestli se jim podaří odrazit pokusy o ukončení civilizovaného světa, to se teprve dozvíme.

 

Dále jsme přemýšleli nad příštím setkáním. To by mohlo být 16. 3. 2013, takže záleží, jak se Jirka vyjádří a jak se zase domluvíme. Někdy na jaře bychom pak mohli udělat chatu, kde by se OS pokoušeli mařit snahy vládce Ulrika.

 

Dvě hry Pandemicu definitivně uzavřely sobotní setkání a krásně čerstvě zasněženým Meziříčím jsme se vydali domů.