Setkání 16. 6. 2013

01.08.2013 22:40

Zdravím, kamarádi!

Začnu hnedka tím, co se dneska dělo. Ač jsme byli domluvení na neděli 16. 6. všichni kromě Jirky, Marek se nedostavil a ani telefon nám nezvedal. My tedy zahájili setkání bez něj. Usadili jsme se v nově vybavené místnosti, která nepostrádá stůl, který přímo vybízí k hraní epických příběhů, doplněný dostatečným počtem židlí a dvěma křesly. Pepa pro nás měl i několik RPG novinek, ukázal nám pravidla Astrálního doupěte, povyprávěl o opengamingu, kterého se zúčastnil, srazu rpgfora, vysvětlil nám, jak se pozná správný nerd... Vůbec jsme probrali spoustu věcí, protože jsme se dlouho neviděli.

 

Letní chata

Využili jsme přítomnosti Jonáše jednak k tomu, abychom mu pogratulovali k úspěšným státnicím, druhak k tomu, abychom se dohodli na letní chatě. Pepovi navrhovaný termín 12.-14. 7. nevyhovuje, ale týden potom, kdy snad taky můžeme všichni, se mu hodí. Domluvili jsme se tedy, že letní chata by byla v termínu 19.-21. 7. A kde by setkání mohlo být? Pivonice s jejich kouzelnou atmosférou loňských zážitků by nám měly být otevřeny. A co bude náplní letního víkendu?


Domluvili jsme se, že prorazíme do D&D. Marek v mailu předem avizoval strach ze složitosti pravidel a tudíž zabití chaty nudným programem. PJ nám slíbil, že jistě budeme více hrát než vysvětlovat, předběžný program jsme tedy navrhli takovýto. V pátek by nás PJ zasvětil do okultních pravidel D&D 4 tak, aby sobota a neděle mohla být již jízdou na vlně RPG.


Samozřejmě nabalíme deskovky. Loni jsme hráli hlavně Smallworld, letos bychom vzali 7 divů světa. Samozřejmě i další, po Jonášovi jsem vyžádal A Game of Thrones, ale jestli se na něj dostane, to zatím nikdo netuší. Když budu mít čím odvézt, jistě nezůstanu pouze u jedné karetky :) Špekáčky jsme sice na setkání nezmínili, ale tak nějak tuším, že ty budou nedílnou součástí každých Pivonic.

 

Příští setkání

O víkendu 29.-30. 6. navštíví PJ Brno. Je to tedy další možnost se sejít, tentokrát na půdě Brněnských. Jonáš je ve Švýcarsku, takže zbývám já. Ač máme hodně malý byt, dovolil bych si pozvat naši malou společnost. Jestli se tedy domluvíme. Na programu by byly asi ponejvíce deskovky, tak si to, Marku a Jirko, rozmyslete a dejte zavčasu vědět. Bude to asi poslední předchatové setkání, v minimální účasti PJ a já, tak se rozhodněte, jestli se nepřidáte. Rád Vám ukážu, kde bydlím.


Po organizačním dopoledni jsme si dali pauzu na oběd. Pokračovali jsme Pepovou nově nabytou Arcanou. Opravdu fajn hra, bavila mě o to více, že jsem utržil dvě výhry a třetí hru jsem nebyl poslední. Škoda, že Arcana nebude na chatě, ale stejně je limitována počtem 4 hráčů.

Počasí nám až nepřálo, jak bylo hezky... Škoda být uvnitř :)

Myslím, že setkání bylo opravdu příjemné a fajn. Pár fotek přikládám. Snad bude příště účast hojnější!